22 Απρ 2010

6.18 "Knight Fall"-Περίληψη & σχολιασμός!

Προβλήθηκε προχθές το 18ο επεισόδιο της 6ης σαιζόν! Στο συνηθισμένο μοτίβο, μόνο που αυτή τη φορά ασθενής ήταν ένας..."ιππότης"! Γενικά το επεισόδιο μπορούμε να πούμε ότι θύμισε σε αρκετά σημεία παλιές (ένδοξες) εποχές και φυσικά θυμηθήκαμε και λίγο παλιό καλό House(χαπάκωμα-πόνος-ζόρια-χαλάστρες στο Wilson)...


Το επεισόδιο ξεκινά με μια "μονομαχία" στην οποία συμμετέχει ο William (ασθενής) με σκοπό την ανάδειξή του ως τον υπέρμαχο της "βασίλισσας"! Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα πανηγύρι/εμποροπανήγυρη/"μικρό θίασο", όπως σχολίασε κι ο House. Στο τέλος της "μονομαχίας" ο William στέφεται νικητής ενώ παράλληλα εμφανίζει συμπτώματα(κόκκινα μάτια) και μεταφέρεται στο PPTH.

Στο διαμέρισμα του Wilson και του House, ο δεύτερος, τσιτσίδι, παίρνει ibuprofen λόγω του πόνου στο πόδι και έχει και μια μικρή συζήτηση με τη Sam, την κυρία που είχε αναφέρει ο Wlson στο 6.17. Η Sam δεν εντυπωσιάζεται κιόλας από την στάση του House και αποχωρεί.


Στο νοσοκομείο, η ομάδα προσπαθεί να διαλέξει υπόθεση (ιατρική) για τον House όταν ξαφνικά εκείνος μπαίνει στο γραφείο κρατώντας με καμάρι το σπαθί του William! Μετά από ένα ζογκλερικό σόου του House, η διαφορική οδηγεί σε αναζήτηση επικίνδυνων περιβαλλοντικών παραγόντων στην εμποροπανήγυρη και διεξαγωγή μαγνητικής στον William. 


Εν τω μεταξύ, ο House κάνει δεύτερη είσοδο-αυτή τη φορά στο γραφείο του Wilson-και τον "απειλεί" για να του αποκαλύψει ποιά είναι η ξένη που συνάντησε στο διαμέρισμά τους. Ύστερα από τις γνωστές γκριμάτσες και υπεκφυγές του Wilson, ο House συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα του Wilson, ονόματι Samantha, και παίρνοντας αμυντική στάση (με το σπαθί) τον προειδοποιεί ότι θα του το χαλάσει "για το καλό του"!


Ο Forman κι η Thirteen στην αναζήτησή τους για περιβαλλοντικούς παράγοντες στην εμποροπανήγυρη, ανακαλύπτουν ότι ο William είχε...φάει, πριν μονομαχήσει, ένα μάτι αγελάδας(!!!) δίνοντας έτσι "όρκο τιμής" προς τη βασίλισσα.


Το μάτι προκαλεί, όπως αναμενόταν, το ενδιαφέρον του House στη δεύτερη διαφορική, η οποία οδηγεί σε ανάλυση των δειγμάτων απ' την εμποροπανύγηρη και χορήγηση αδρεναλίνης στον William. Στο τέλος της σκηνής βλέπουμε τον House να τρίβει το πονεμένο του πόδι...


Η χορήγηση αδρεναλίνης, ωστόσο, οδηγεί στην εμφάνιση εξανθήματος και μετά από μια μίνι διαφορική η ομάδα συμπεραίνει ότι ο William έχει ΑΜΧΣ (Ανθεκτικό στη Μεθικιλλίνη Χρυσίζων Σταφυλόκοκκο) και αποφασίζεται χορήγηση αντιβιοτικών.


Στη συνέχεια ο House έχει μια συνομιλία με την Cuddy στην οποία προσπαθεί να την πείσει να μιλήσει στον Wilson σχετικά με τη Sam. Η Cuddy του λέει να μην βάλει το φίλο του σε αυστηρή επιλογή "House ή Sam" διότι μπορεί η επιλογή του Wilson να τον στενοχωρήσει.


Εν τω μεταξύ, ο William λέει στη Thirteen ότι ο πόνος στο στήθος του χειροτερεύει και επίσης της εξομολογείται ότι είναι ερωτευμένος με τη βασίλισσα, αλλά λόγω τιμής δεν μπορεί να της το πει.


Στο εργαστήριο οι Chase και Taub, με τη βοήθεια του House διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε δηλητηρίαση από δηλητηριώδη κισσό και όχι σε ΑΜΧΣ. Ταυτόχρονα ο William εμφανίζει επιβράδυνση καρδιακής συχνότητας και ο Chase με  χορήγηση αδρεναλίνης την επαναφέρει.
Το γεγονός οδηγεί την ομάδα σε τέταρτη διαφορική, μέσω της οποίας συμπεραίνεται ότι τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση (τριχίνωση). 


Κατόπιν αυτών, ο House συναντά στον προθάλαμο τον Wilson, ο οποίος τον προσκαλεί σε δείπνο έτσι ώστε να τον γνωρίσει καλύτερα στη Sam. Επίσης τον παρακαλεί να μην συνεχίσει να τον "βοηθά" να τα χαλάσει με τη Sam. O House δέχεται...


Ο Wilson πάντως δεν εφησυχάζει-και δικαίως! Την ώρα του ραντεβού κι ενώ η Sam προσπαθεί να τον καθησυχάσει, ο House "κάνει εμφάνιση" στο εστιατόριο αλαμπρατσέτα με μια ερμαφρόδιτη ιερόδουλη!!! Η συνέχεια όμως εξελίσσεται αφόρητα ακόμη και για τον ίδιο το House...


Ταυτόχρονα, στο νοσοκομείο η Thirteen καταρρίπτει τη θεωρία της τριχίνωσης ενώ ο Forman την πείθει να βρεί μια άλλη λέγοντάς της ότι ο House, όντας αρκετά κακοδιάθετος λόγω του ποδιού του, δε θα δεχτεί απλά μια απόρριψη της μοναδικής θεωρίας που έχουν. Παράλληλα ο William εμφανίζει κι άλλο σύμπτωμα, στα πόδια (ραβδομυόληση).


Ακολουθεί πέμπτη διαφορική, στην οποία ο House με αρκετά έντονο ύφος επιμένει στην αρχική θεώρηση και δίνει εντολή στην ομάδα να ψάξουν το διαμέρισμα του William. Η ομάδα χωρίζεται και οι Chase-Thirteen ψάχνουν το διαμέρισμα του William, ενώ οι Taub-Forman κάνουν υπέρηχο στο ήπαρ του.


Ενδιάμεσα, ο Wilson έχει μια συνομιλία με την Cuddy η οποία του λέει να συνεχίσει με τη Sam.


Στο διαμέρισμα του William οι Chase και Thirteen ανακαλύπτουν ότι ο ασθενής τους εμπλέκεται με τη μαγεία, ενώ παράλληλα οι Taub και Forman διαπιστώνουν την ύπαρξη μαζών στο ήπαρ του William, οποίες όμως δεν αποτελούν καρκινικούς όγκους. Στην έκτη διαφορική, ο House συμπεραίνει ότι ο William πιθανόν να έχει δηλητηριαστεί από μόλυβδο και υποδεικνύει τη διενέργεια βιοψίας των μαζών/κυστών για τον εντοπισμό του.
Το ίδιο βράδυ ο House κάνει το τραπέζι στο Wilson και τη Sam, σαν ένδειξη καλής θελήσεως. Σε μια στιγμή που ο Wilson λείπει, όμως, ο House εκφράζει ευθέως στη Sam τα εχθρικά αισθήματα που τρέφει για αυτή. Η Sam ανταποδίδει και του λέει ότι κάνει λάθος.


Την επομένη η ομάδα ενημερώνει τον House ότι η βιοψία δεν υπέδειξε την ύπαρξη μολύβδου και έτσι ο δόκτωρας αποφασίζει να επισκεφθεί αυτοπροσώπως την εμποροπανύγηρη. Εκει λοιπόν ανακαλύπτει ότι ο φαρμακοποιός πούλησε στον Miles (βασιλιά) λίγο κώνειο πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων του William και συμπεραίνει ότι ο βασιλιάς δηλητηρίασε τον William. Στο νοσοκομείο, ο Miles το αρνείται κατηγορηματικά και δικαιώνεται καθώς η χορηγούμενη θεραπεία του William δεν τον βοηθά όπως θα περίμενε η ομάδα.


Σκεπτόμενος τι θα μπορούσε να σημαίνει η εξέλιξη αυτή (που λέει κι ο Αυτιάς) ο House, δέχεται την επίσκεψη του Lucas, ο οποίος τον προμηθέυει με τις σημειώσεις του ψυχίατρου της Sam μαζί με άλλα προσωπικά της στοιχεία. Στην ίδια σκηνή εμφανίζεται και η ίδια η Sam και παρακαλεί το House να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά ανάμεσα στον Wilson κι εκείνη. Καθώς η Sam μιλά, ο House ξεδιαλύνει το γρίφο και διαγνώσκει τον William με ενδοκαρδίτιδα. Το επεισόδιο τελειώνει με τον House να πετά το φάκελο με τα δεδομένα της Sam στα σκουπίδια και στη συνέχεια να παίρνει ένα ibuprofen.


H I G H L I G H T : Η σκηνή με τον βασιλιά να βγάζει έντρομος από τον χιτώνα του ένα...κινητό(!!!) και να καλεί ασθενοφόρο για να μαζέψει έναν...ιππότη!!!

Όπως λέγανε και τα Ημισκούμπρια:"στο 'να χέρι το σπαθί, στ 'άλλο το κινητό μου"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας