15 Απρ 2010

"Lockdown"-Περίληψη και σχολιασμός!


Προβλήθηκε λοιπόν και το 17ο επεισόδιο της σαιζόν! Σκηνοθετικό ντεμπούτο από τον Hugh Laurie, επιστροφές, "αποκαλύψεις" και αρκετό γέλιο σε πολλά σημεία! Σημειωτέον ότι αυτό είναι το τρίτο επεισόδιο εκτός του συνηθισμένου μοτίβου επεισοδίων (με ασθενείς-διαφορικές-εξετάσεις-κλπ), και ίσως καλύτερο από τα άλλα δύο (6.10 και 6.14). Για την περίληψη πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο. 
Το επεισόδιο, λοιπόν, ξεκινά με τη γέννηση της κόρης ενός ζευγαριού στο PPTH. Όταν όμως ο πατέρας λείψει για λίγο, η μητέρα και ο θετός γιος της οικογένειας αποκοιμιούνται και στο διαστημα αυτό η μπέμπα κάνει φτερά!


Αμέσως η Cuddy κυρήσσει το νοσοκομείο σε κατάσταση "αποκλεισμού", καλεί την αστυνομία και η αναζήτηση της μικρής αρχίζει...


Ο House μπαίνει σε ένα θάλαμο ασθενούς...

Ο Wilson "παγιδεύεται" στην καφετέρια μαζί με τη Thirteen...

Ο Taub με τον Forman στο χώρο με τους φακέλους του προσωπικού...

Και ο Chase με την Cameron, η οποία επέστρεψε με τα χαρτιά του διαζυγίου, σε ένα εξεταστήριο!
Από αυτό το σημείο το επεισόδιο χωρίζεται στις τέσσερεις αυτές "ομάδες".

1)House-ασθενής:
 Στην αρχή ο House έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο ασθενής είναι ξύπνιος. Λόγω της ασθένειάς του (ισχαιμική καρδιομυοπάθεια), η μορφίνη δεν μπορεί να δράσει αρκετά αποτελεσματικά.


Φανερά δυσαρεστημένος από το γεγονός ο House προτείνει στον ετοιμοθάνατο να του ανεβάσει τη μορφίνη ώστε να πεθάνει ανώδυνα, αλλά εκείνος αρνείται.


 Στη συνέχεια ο ασθενής αναγνωρίζει (από το μπαστούνι) τον House και του λέει ότι του είχε αλληλογραφήσει αρκετό καιρό πριν εκδηλωθεί η ασθένειά του, παρακαλώντας τον να αναλάβει την υπόθεσή του. Ο House του απαντά ότι η υπόθεση δεν ήταν για την κλάση του και γι αυτό και δεν την ανέλαβε. 


Τότε ο House αρχίζει να ψυχολογεί και να συζητά με τον ασθενή, αναζητώντας το λόγο για τον  οποίο  κανείς δεν έχει επισκεφθεί τον ετοιμοθάνατο μέχρι στιγμής. Επίσης τον πιέζει να δεχτεί την αύξηση της μορφίνης και να πέσει σε λήθαργο. Ο ασθενής δεν έχει διάθεση για κουβέντα αλλά ούτε δέχεται την "προσφορά" του House. Αντιθέτως, μάλιστα, αντιλαμβάνεται ότι κι ο House αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και τον ρωτά σχετικά.Ο Ηouse συμφωνεί να του εξομολογηθεί την αιτία της θλίψης του και τα μυστικά του, αν εκείνος του εξηγήσει γιατί κανείς δεν τον επισκέφτηκε. Του λέει λοιπόν ότι πονά στο πόδι τον τελευταίο μήνα και ότι πριν λίγο καιρό ερωτεύτηκε κάποια που τον άλλαξε. Τότε κι ο ασθενής του περιγράφει την διαταραγμένη σχέση που έχει με την κόρη του και ο House του λεει να της τηλεφωνήσει, παρά τους όποιους δισταγμούς που έχει (ο ασθενής).  Μετά το τηλεφώνημα ο ετοιμοθάνατος δέχεται ανακουφισμένος την προσφορά του House και πεθαίνει...2)Wilson-Thirteen:
 Στην αρχή ο Wilson αρνείται να παίξει "αλήθεια ή θάρρος" για να περάσει η ώρα, αλλά  αμέσως μετά το αποδέχεται. 

Ο Wilson, ύστερα από επιλογή "θάρρος" της Thirteen, της λέει να δείξει το στήθος της στον...Taub, κάτι το οποίο εκείνη θεωρεί-αν μη τι άλλο-ηλίθιο. Ωστόσο το δέχεται.

Για να ανταποδώσει, ύστερα από επιλογή "θάρρος" του Wilson, του ζητά να κλέψει ένα δολλάριο από την ταμίακή μηχανή της καφετέριας. Εκείνος δέχεται να προσπαθήσει και...αυτοεξευτελίζεται!

Επίσης ο Wilson "εξομολογείται" στην Thirteen ότι θέλει να βγάλει ραντεβού την πρώτη του πρώην κι εκείνη του "εξομολογείται" ότι δεν έχει συμμετάσχει ποτέ της σε κουαρτέτο!


3)Taub-Forman:
 Ίσως το καλύτερο "δίδυμο" του επεισοδίου.
Αρχικά προσπαθούν να ανακαλύψουν κάποιο ψεγάδι του House, αλλά ψάχνοντας τον φάκελό του ανακαλύπτουν ότι δεν είναι γραμμένος σωστά κι έτσι απογοητεύονται. 

Ο Forman, ωστόσο, προτείνει να δοκιμάσουν τα Vicodin που κατάσχε από έναν ναρκομανή στην κλινική. Πάιρνουν δύο ο καθένας και το πάρτυ αρχίζει...

Πέφτουν σχεδόν αναίσθητοι στο πάτωμα και όταν σηκώνονται αρχίζουν τις γροθιές, ύστερα από προτροπή του Forman.
Παρ' όλα αυτά ο Taub Παίρνει τον φάκελο του Forman και ο δεύτερος αρχίζει να τον κυνηγά. Μαθαίνουμε ότι ο Forman κατά το παρελθόν "μαγείρεψε" εργαστηριακά αποτελέσματα!(very wrong!)
Σε κάποια στιγμή είναι η σειρά του Forman να βρει τον φάκελο του Taub!Μαθαίνουμε ότι τα όνειρα του τελευταίου να γίνει "House" δεν πραγματοποιήθηκαν!

4)Chase-Cameron
 Αρχικά η Cameron είναι πολύ τυπική, αλλά ο Chase τα παίρνει και της τη λέει προκαλώντας τη να βάλει τα κλάματα.

Ο Chase υπογράφει τα χαρτιά του διαζυγίου, και από κει και πέρα τα πράγματα αλλάζουν, αρχίζει το συναίσθημα, οι αναμνήσεις, οι χοροί και...το αναπόφευκτο!
 
4)Cuddy-αναζήτηση του νεογέννητου
Το νοσοκομείο γίνεται άνω-κάτω, η Cuddy σε ρόλο ντετέκτιβ ανακρίνει τις νοσοκόμες, προσπαθεί να ηρεμήσει τη μάνα της μικρής και στο τέλος καταφέρνει να βρει το παιδί!
H I G H L I G H T :
O εμβρόντητος Taub μετά την επίδειξη της Thirteen!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας