18 Σεπ 2011

"Twenty Vicodin" - TV Preview από την Barbara Barnett


Για να διαβάσετε το preview της πρεμιέρας, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο. Περιέχονται SPOILERS.

Ο σπουδαίος ηθοποιός Brian Cox (Coriolanus) προσφάτως εξήγησε ότι στο δράμα πιο πολύ εμπάθεια υπάρχει παρά συμπάθεια.Μπορείς να μισήσεις ένα χαρακτήρα για ό,τι έχει κάνει αλλά, εν τέλει, αν κατανοήσεις τις ενέργειές του, ο χαρακτήρας θα διαρκέσει.Αυτό πιστεύω είναι το κλειδί στο γιατί τόσοι πολλοί έχουν αγαπήσει τον Dr. Gregory House του House M.D. κατά τη διάρκεια 7 σαιζόν.Ωστόσο, στο τέλος της τελευταίας σαιζόν, ο House έσπασε ψυχολογικά και κατεδάφισε με το αυτοκίνητό του το σπίτι της πρώην του, Lisa Cuddy (της Lisa Edelstein η οποία έφυγε από τη σειρά για να συμμετάσχει στο The Good Wife).Mε αυτή την ενέργεια ο House έχει χάσει τη συμπάθεια όχι μόνο των φίλων και των συμμάχων του στο Princeton αλλά και ενός διόλου αμελητέου ποσού των οπαδών της σειράς στη διαδικτυακή κοινότητα.
Το ερώτημα, λοιπόν, αρχίζοντας η 8η σαιζόν είναι το αν το κοινό μπορεί ακόμα να δείξει κατανόηση στον House μετά τα γεγονότα του περισυνού ανατρεπτικού φινάλε και το κατα πόσο συμπαθή τον βρίσκει πλέον.
Στην αρχή της 8ης σαιζόν βρίσκουμε τον House ενώπιον ενός "επί τω λόγω της τιμής"* νομικού συμβουλίου, έχοντας ήδη ένα χρόνο με μακρύτερης διάρκειας ποινή στο Correctional Facility του ανατολικού New Jersey.Έχει κριθεί δικαιούμενος για αθώωση επί τω λόγω της τιμής του από το συμβούλιο(όχι επειδή έκανε κάτι και το αξίζει, αλλά επειδή υπάρχει πρόβλημα χώρου στις φυλακές-και επειδή έχει επιδείξει "καλοήθη" συμπεριφορά αυτόν τον ένα χρόνο στα σίδερα).
Έχει 5 μέρες μέχρι την ενεργοποίηση της απελευθέρωσής του και βασικά αυτό που έχει να κάνει είναι να...κάτσει φρόνιμος αυτές τις 5 μέρες-έυκολα λόγια.Κάνει προσπάθειες, ωστόσο και ως επί το πλείστον "παίζει δίκαια", ακόμα κι αν ενδίδει στις προκλήσεις μερικών ανταγωνιστών τσαμπουκάδων της φυλακής οι οποίοι επιμένουν να του πάρουν "φόρο εξόδου" πριν φύγει.Μέρος της αμοιβής τους;Είκοσι Vicodin.
Αλλά η συμμορία της φυλακής είναι πραγματικά το λιγότερο που απασχολεί τον House, όταν ένας κρατούμενος εκδηλώνει κάποια συμπτώματα στα οποία ο γιατρός...δεν μπορεί να αντισταθεί.Καθώς προσπαθεί να εναρμονίζεται με τους κανόνες της φυλακής (και των κρατουμένων), η περιέργειά του ικανοποιείται πλήρως και καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα συναντά την νεαρή, σοβαρή και πολύ λαμπρή Dr. Jessica Adams (Odette Annable), μια γιατρό της φυλακής που την συναρπάζουν τόσο οι ιατρικές ικανότητες του House όσο και τα μυστηριώδη συμπτώματα του ασθενούς.Τελικά, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να ακολουθήσεει το πρωτόκολο με τον ασθενή ή να ρισκάρει τη δουλειά της εμπιστευόμενη το ένστικτο και τις μοναδικές ικανότητες παρατήρησης του House. Μου άρεσε πραγματικά το "Twenty Vicodin." O Peter Blake (σεναριογράφος), οποίος είναι μοναδικός στο να βουτάει στο μυαλό και τον χαρακτήρα του House, έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σενάριο που δεν δίνει δικαιολογίες για την απερίσκεπτη συμπεριφορά του House στο "Moving On", και στηρίζει την απόφαση του αυτή λέγοντας πως κανείς δεν είναι πιο σκληρός προς τον House από τον ίδιο του τον εαυτό. Όπως και στην πρεμιέρα της έκτης σεζόν το επεισόδιο διαδραματίζεται εξ' ολοκλήρου εκτός του Princeton-Plainsboro Teaching Hospital (PPTH). Ο ρυθμός είναι πιο αργός από την έβδομη σεζόν και η έμφαση δίνεται στον χαρακτήρα.
Η ιατρική περίπτωση είναι σχετικά απλή, αλλά λειτουργεί ως εργαλείο για να εξερευνήσουμε τι σημαίνει ο"γρίφος" στο περίεργο μυαλό του House.Χρησιμεύει επίσης ως πλαίσιο για να έρθει ο House κοντά με τη γιατρό της φυλακής.
Το περιβάλλον την φυλακής είναι γεμάτο ανθρώπους που είτε αντιπαθούν, είτε δεν νοιάζονται για τον House. Δεν τον ξέρουν, δεν τους εντυπωσιάζουν οι ικανότητες του και δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για τον πόνο ή την φήμη του. Έχει όμως έναν φίλο, έναν παλιό κρατούμενο, παίκτη σκάκι, που ο House κέρδισε την εμπιστοσύνη του.
Η σχέση τους μοιάζει πολύ περισσότερο με βόλεμα, παρά με φιλία. Κανείς από τους δύο δε φαίνεται να ανήκει στο κόσμο της φυλακής. Κατά τον χρόνο του στη φυλακή, μαθαίνουμε πως δεν είχε καμία επίσκεψη, ούτε τηλέφωνο. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλετε σε άρνηση του να δει τον οποιονδήποτε ή στο ότι όποιος ήξερε τον ξέχασε. Το σχέδιο του μόλις βγει από την φυλακή είναι να κάνει διδακτορικό στη φυσική και συγκεκριμένα στη μαύρη ύλη, το τελευταίο μεγάλο μυστήριο του σύμπαντος. Ευτυχής συγκυρία είναι πως σε αυτή την καριέρα η ανθρώπινη επαφή δεν είναι αναγκαία. Έτσι και αλλιώς η ανθρώπινη επαφή, όπως εξηγεί ο House, η ανθρώπινη επαφή είναι αυτή που τον έβαλε σε μπελάδες αρχικά.
Συνειδητοποίησα τέτοιου είδους πρεμιέρες, όπως και φινάλε, δεν είναι ενδεικτικές για το τί θα ακολουθήσει. Το “Twenty Vicodin” είναι ένα επεισόδιο που απέχει από τον πραγματικό κόσμο του House. Αλλά είμαι πεπεισμένη (όχι εγώ, η Barbara Barnett) πως είναι μια εξαιρετική αρχή στην νέα μετά Cuddy εποχή. Είμαι περίεργη να δω πως θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, αλλά και τον Wilson μετά από απουσία , σχεδόν, ενός χρόνου. Ένα χρόνο, που όπως σημειώνει είχαν όλοι τους την ευκαιρία να προχωρήσουν στις ζωές του. Αμφιβάλω αν ο House ξέρει για την αποχώρηση της Cuddy. Έτσι, όταν ο House επιστρέψει στο Princeton-Plainsboro (όποτε συμβεί αυτό, μιας και υποθέτω ότι θα συμβεί εν τέλει), θα βρίσκεται σε μια διαφορετική πραγματικότητα από εκείνη στην οποία έχει υπάρξει κατά το παρελθόν και αυτό θα επηρρεάσει όλες του τις σχέσεις.Πώς θα ανταποκτιθούν σε αυτόν και πως θα επικοινωνήσει αυτός μαζί τους;Eίναι πιθανό να είναι τσιτωμένος για λίγο καιρό σε οποιαδήποτε εξελιξη.Και η περιεργειά μου εξάπτεται.Αυτά έχω να σας πω προς το παρόν, εκτός από τον να απαντήσω στην αρχική μου ερώτηση. Η ουσία δεν είναι να συνχωρίσουμε τον House για ό,τι έκανε στο "Moving On", ακόμα δε συμπάσχω μαζί του για την δύσκολη φάση που βρίσκεται. Αφού είδα αρκετά από τα πρόμο της όγδοης σεζόν δεν ήμουν σίγουρη πως θα μου αρέσει το "Twenty Vicodin" ή η επόμενη μέρα του "Moving On". Σας λέω ένα πράμα: Ποτέ μην εμπιστεύεστε τα πρόμο.Υπάρχουν μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια να μπερδέψουν και να εμποδίσουν.


*συμβούλιο νομικών που αθωώνουν συληφθέντες με την υπόσχεση των τελευταίων ότι δε θα το ξανακάνουν και αφού ζητήσουν συγγνώμη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας