8 Φεβ 2012

Συνέντευξη του Greg Yaitanes!


Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του House, μίλησε στο tvdonewright για την καριέρα του στη σειρά και για τη σκηνοθεσία του 11ου επεισοδίου...Καταρχάς, συγχαρητήρια για τα 30 επεισόδια που συμπληρώνεις σαν σκηνοθέτης του House. Πώς σε κάνει να νιώθεις;
Είναι τιμή μου. Έχω την τύχη να έχω μια δημιουργική οικογένεια που γιόρτασε την συμβολή μου και με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ ως καλλιτέχνης.

Το 30ο τυγχάνει να είναι και γαμώ τα επεισόδια (γέλια). Πού το κατατάσσεις εσύ σε σχέση με όσα άλλα έχεις σκηνοθετήσει;
Πιστεύω ότι πρόκειται για το καλύτερο επεισόδιο όλων μας. Από το καστ μέχρι τους εικονολήπτες και τους παραγωγούς.

Να μιλήσουμε λίγο για το -κατά την άποψή μου- σημαντικότερο το επεισοδίου: το μαχαίρωμα του Chase. Όλη η ομάδα τέθηκε υπό αξιολόγηση του Dr. Cofield, τον οποίο υποδύθηκε ο Jeffrey Wright. Πες μου για τις σκηνές στο γραφείο του, ειδικά με τον Hugh Laurie.
Το να βλέπω δύο δυνατούς ηθοποιούς να κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο κάνοντας την σημαντικότερη διανοητική τους εργασία ήταν προνόμιο. Ήθελα να δουλέψω με τον Jeffrey από τότε που τον είδα στο Angels in America. Βλέποντας τον Jeffrey και τον Hugh να δουλεύουν είναι όπως φαντάζομαι ότι θα ήταν να βλέπεις να παίζουν οι Gerhig και Ruth στους Yankees. Βλέπεις δύο ανθρώπους στην κορυφή της καριέρας τους να τα δίνουν όλα.

Νομίζω αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το πως ο Dr. Cofield εξέτασε όλα τα πράξενα που εμείς ως θεατές έχουμε μάθει ως συνήθειες του House.
Ναι. Αυτό το επεισόδιο χρειαζόταν όλα τα προηγούμενά του να έχουν σημασία. Να βγούμε από τον εαυτό μας και να εξετάσουμε το ρόλο μας στο να επικροτούμε τη συμπεριφορά του House όλα αυτά τα χρόνια. Ως θεατές έχουμε συμβάλει στη δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος και το ίδιο έχουν κάνει κι οι χαρακτήρες. Και τώρα κάποιος ζημιώθηκε. Αυτό το επεισόδιο θέτει όλα τα σωστά ερωτήματα.

Στο τέλος του επεισοδίου βλέπουμε ότι ο House αισθάνεται υπεύθυνος για ότι συνέβη και μάλιστα ζητά συγγνώμη από τον Chase. Πώς θα τον επηρεάσει αυτό στο να προχωρήσει;
Τα πάντα σε αυτό το επεισόδιο θα συμβάλλουν στο να υπάρξουν εξελίξεις.

Πες μου για την πορεία ανάρωσης του Chase. Θα επανέλθει ποτέ 100% υγιής σωματικά και νοητικά;
Το επόμενο επεισόδιο από το "Nobody's Fault" εξετάζει ακριβώς αυτό το πράγμα. Είναι μια ιστορία που την βλέπουμε καθαρά και μόνο από την οπτική γωνία του Chase. Και είναι επίσης σπάνιο στην τηλεόραση να ακολουθείς το σενάριο του επεισοδίου μιας εβδομάδας πριν. Πολλές σειρές έχουν "εβδομαδιαία αμνησία" και γιαυτό είμαι επίσης περίεργος να δω πως θα αντιδράσει το κοινό σε ένα επεισόδιο με τίτλο "Chase". Ο Jesse είναι φοβερός σε αυτό πάντως.

Τώρα ας μιλήσουμε για το υπόλοιπο της σαιζόν. Να περιμένουμε μια νοηματική συνέχεια;
Βεβαίως. Αλλά να ξέρετε ότι οποιοσδήποτε ειρμός μπορεί να ανατραπεί με τον δικό μας housικό τρόπο.

Πώς πιστεύεις ότι έχει αντιδράσει η σειρά στις τόσες αλλαγές των τελευταίων σαιζόν;
Μαρέσει το ότι αλλάζουμε τα πράγματα και εργάζομαι σε μια σειρά που παίρνει αυτά τα ρίσκα. Πιστεύω τα έχουμε πάει καλά.

Τέλος, μια ερώτηση που κάνω σε όλους, τι βλέπεις αυτή την εποχή στην τηλεόραση;
Downton Abby, American Horror Story, Walking Dead και Homeland.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας