26 Ιουν 2012

Q&A με τον Hugh LaurieΜια συνέντευξη του Hugh Laurie στους Seattle Times. Είναι λίγο παλιότερη αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
Ε: Πως είναι ο κόσμος χωρίς «House», για σας;

Α: Τα πάντα φαίνονται περίεργα και πρωτόγνωρα τώρα. Κοιμάμαι μετά τις τέσσερις το πρωί. Ξυπνώ και νομίζω πως έχω χάσει κάτι. Αισθάνεται σαν ένα παλαιότερο κομμάτι της ζωής μου, αλλά και ένα νέο και συναρπαστικό.

Ε: Μια μουσική περιοδεία είναι σίγουρα διαφορετική.

Α: Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Δεν έχω τίποτα να συγκρίνω με όλα αυτά με ακόμα. Έχουμε κάνει λίγες συναυλίες μέχρι τώρα, και νομίζω ότι πάει πολύ καλά, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς τα πράγματα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και από τόπο σε τόπο. Το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι παίζω με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς που μπορεί να ακούσει κανείς.

Ε: Πότε ήρθε η μπλουζ στη ζωή σου;

Α: Με ένα περίεργο τρόπο ήξερα, τα Αμερικανός μπλουζ πριν ακόμα τα ακούσω. Ήταν σαν να ανακαλύπτεις κάτι που πάντα ήξερες πως ήταν εκεί. Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τι κάνει η μουσική σε μένα, που μάλλον είναι και ο λόγος γιατί η μουσική είναι στην πρώτη θέση, υποθέτω. Αλλά μόλις άκουσα τα μπλουζ με άρπαξαν από το λαιμό και δεν με έχουν αφήσει. Έπαιξα λίγο με άλλους αλλά όχι όσο θα ήθελα. Δεν υπάρχει συναίσθημα όπως αυτό.

Ε: Το "Let Them Talk" είναι μια προσωπική διαδρομή μέσα από τα μπλουζ. Πώς θα χαρακτηρίζατε τους μουσικούς που παίζουν μαζί σας; Θα μπορούσατε να πείτε δυο λόγια για την Irma Thomas, μία από τις μεγάλες αλλά υποτιμημένες μουσικούς;

Α: Ο δίσκος έπρεπε να είναι η έκφραση από κάτι που πραγματικά αγαπώ. Πώς αλλιώς θα μπορούσα να περιμένω κάποιον άλλον να το αγαπήσει;

Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, σε πρώτη φάση, ήρθαν για τον Joe Henry, τον παραγωγό του δίσκου. Έχει πολύ μεγάλη φήμη. Συνειδητοποίησαν ότι το άλμπουμ ήταν μια σοβαρή προσπάθεια.

Η Irma Thomas δεν είναι υποτιμημένη από εμένα, μπορώ να σας πω. Κάνει τις τρίχες στο πίσω μέρος του λαιμού μου να σηκώνονται. Είναι επίσης μια απίστευτα όμορφη και χαριτωμένη γυναίκα. Και πάρα πολύ αστεία. Το ίδιο και ο Mac Rebennack. Αστείος, εννοώ. Όχι όμορφη γυναίκα.

Ε: Σύντομα θα συνεργαστείτε ξανά με τον πρώην συνεργάτη σας τον Stephen Fry σας.

Α: Ο Stephen κι εγώ είμαστε πάντα μαζί με κάποιο τρόπο. Είναι ο πιο αγαπητός μου φίλος στον κόσμο και λαμπρός άνθρωπος. Πιστεύω ότι δεν είναι ο πρώτος που παρατήρησε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας